anders_nordberg_vm_lang_hode_08

Andersen og Nordberg vant VM-test

Norske uttaksløp til VM i Ungarn

Marianne Andersen og Anders Nordberg viste VM-takter da de fredag kveld vant hver sin klasse på rekordraske tider i det første av tre VM-uttaksløp denne helgen. - Det var fantastiske forhold og en kjempeopplevelse å løpe her i Østerdalen i dag, forteller landslagstrener Øystein Kristiansen til OPN.no.


Tips en venn
Send til e-post:
Fra e-post:
Melding:
Kode 

- Sett i forhold til tidene i herreklassen leverte ikke Marianne Andersen et helt optimalt løp. Med 2-3 småfeil som nok kostet henne 1-2 minutter er det ingen tvil om at Marianne kan løpe enda raskere, sier Øystein Kristiansen.

- Allikevel var innsatsen til både Betty Ann Bjerkreim Nilsen og Siri Ulvestad på 2. og 3. plass veldig oppløftende, legger Kristiansen til.

Landslagstreneren trekker også frem at det bare skilte drøyt 20 sekunder mellom de 4 beste blant herrene i den raske løypa.

- Anders Nordberg sin vinnertid tilsvarer en kilometertid helt ned mot 5 minutter, påpeker treneren, som selv har flere VM-gull i bagasjen.

Fortsetter nedenfor bildet Anders Nordberg
Anders Nordberg i rekordtempo. Foto: Leiv-Terje Arnevik.

Forrige helgs verdenscupvinner, Carl Waaler Kaas, gjorde også sine saker relativt bra i Østerdalen, og var 1:08 etter Nordberg, noe som resulterte i 7. plass i det tette feltet.

Værgudene ga tråkk
Over Østlandet har temperaturen i lengre tid ligget i området 25-30 grader. I Østerdalen i dag var det inget unntak, noe som ga ett litt uvanlig innslag. Øystein Kristiansen forteller;

- Løypa gikk i et område med moreneavsetninger, furuskog og reinsmose (kvitmose). Denne mosen var så knusktørr at det ble nesten som å løpe i nysnø. Første løper "knuste" mosen, og dermed var "nysnø"-sporet satt.

---

Resultater
VM-uttaksløp mellomdistanse - Østerdalen - 3. juli 2009
Damer - cirka 5,5 km

1. Marianne Andersen, 37:10
2. Betty Ann Bjerkreim Nilsen, 37:44
3. Siri Ulvestad, 38:56
4. Silje Ekroll Jahren, 39:29
5. Ingunn Hultgreen Weltzin, 39:50
6. Elise Egseth, 41:33

Herrer - cirka 6,5 km
1. Anders Nordberg, 33:20
2. Audun Hultgreen Weltzien, 33:35
3. Olav Lundanes, 33:40
4. Øystein Kvaal Østerbø, 33:46
5. Anders Skarholt, 34:02
6. Holger Hott, 34:24

Løpet var innlagt i Dølauka 2009, som arrangers av Os IL og Folldal IF.



Tips en venn
Send til e-post:
Fra e-post:
Melding:
Kode 

Mulig relevante artikler