Francois Gonon

Francois Gonon

Norwegian Spring
Francois Gonon: - Fokus på eget løp

- Jeg fokuserte på mitt eget løp og var nøye med retningen, forteller Francois Gonon etter å ha sikret IFK Göteborg seieren i Vårstafetten lørdag. Franskmannen som for øyeblikket har gjort Trondheim til sitt hjemsted forteller til OPN.no at det nå er VM-gull til høsten som gjelder.
Francois Gonon. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.


- Siden 1. januar har jeg bodd i Trondheim. Det har blitt mye snø og skigåing i vinter. 1. økta har gjerne vært med ski på beina, mens ettermiddagen har bestått av løping, sier Gonon.

Om veien mot høsten VM i nettopp Trondheim forteller den tidligere bronsemedaljøren på VM's langdistanse at han begynner å få god oversikt over terrentypen som venter og at han sikter seg inn på langdistansen, mellomdistansen og stafetten.

- Jeg er komfortabel med tanke på årets sesong. Har fått trent veldig godt og har også studert mye kart, understreker Gonon, som har mesterskapserfaring fra trønder-terreng tilbake i -98 og -99. Da deltok han i henholdsvis student-VM og nordisk mesterskap.

Om terreng og løyper fra dagens stafett hadde han lovord på lur.

- Det var veldig god løype og et fint terreng på ryggene, men nede mellom åsryggene var det litt "bushete", sier Gonon som nå sikter frem mot neste helgs franske EM-uttaksløp.

- Jeg håper jeg får reist til Frankrike, understreker han, og Gonon tenker naturlig nok på flyene som er satt på bakken på grunn av vulkanutbruddene på Island.

Før Francois Gonon kunne strekke armene i været på vegne av IFK Göteborg hadde Christian Christensen, Jonas Pilblad, Christian Bobach og Tobias Noborn bragt stafettpinnen gjennom skogene ved idylliske Holt gård noen kilometer sør for Halden.

Norwegian Springs hjemmeside.

Bilde: Francois Gonon på vei mot seier i Vårstafetten / Norwegian Spring 2010. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.




Mulig relevante artikler