Holger Hott

Holger Hott

Norwegian Spring
Holger Hott vinner - 6 timer etter målgang

En svikt i startområdet gjorde at 4 løpere ble sendt 1 minutt for tidlig til skogs i herrenes eliteklasse. Håvard Lucasen var en av disse. I mål ble han klokket inn 43 sekunder før Holger Hott. 6 timer senere ble det klart at Hott var norgescupløpets egentlige vinner.
Holger Hott. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Feilen ble oppdaget og søndag kveld kom det kontramelding om at Holger Hott var løpets egentlig vinner, med 17 sekunders margin.

- De 3 sist løperne ble ropt opp og fikk starte 1 minutt for tidlig, blant dem var Håvard Lucasen fra Ås-UMB som ble utropt som vinner av mennenes eliteklasse. Feilen ble oppdaget i kveld da tidene i klassen ble sammenlignet med resultatene fra GPS-trackingen, forklarer løpsleder Øivind Holt.

Siden det kan være en svakhet i nøyaktigheten når man tar tiden med brikker, er det etter hva OPN.no erfarer slik at det ikke er brikke-tiden som gjelder, men tiden løperen klokkes i mål.