Jenny Baklid mottar førstepremien i D 13-14 av juniorverdensmester Heidi Mårtensson. Løypelegger Henning Ranås er fornøyd. Foto: Hans L. Werp.
Her lever o-sporten!
Kart og løype inne i saken
Sigdal er ei idrettsbygd og Nedre Sigdal IF har rike tradisjoner. Søndag samlet foreningens o-løp i Skartumsmarka hele 215 deltagere til Sigdalsløpet. Løpet så dagens lys for bare et par år siden og veksten har vært formidabel på den korte tiden.
35 av deltagerne var fra arrangørklubben, noe som viser at det er grobunn for et virkelig oppsving for orienteringen i NSIF.
Med det første er foreningen ute med et nytt og oppgradert tur-o-opplegg som sikkert også vil bli en suksess.
Mens mange andre arrangører sliter med oppslutningen i sine løp, er det annerledes her. Sigdalsløpet ble arrangert for første gang på 2000-tallet i 2012.
Da var det 50 deltagere. I fjor kom det dobbelte og i år doblet det seg nok en gang. Det til tross for at det var konfirmasjon over alt denne helga. Ganske utrolig!
Med den kjente idrettsmannen Kristen Aaby som løpsleder og med Henning Ravnås som dyktig løypelegger, ble det hele rodd vel i havn.
Resten av familien Ravnås og noen av de gamle traverne i gruppa sørget for salg og rigging.
Les videre nedenfor bildet
Artistparet Sven Ohrvik og Veslemøy Solberg er trofaste deltagere i løpene i Buskerud. De løper for Konnerud. Foto: Hans L. Werp.
Deltagerne skrøt av terrenget, det er sjelden dagens o-løpere kommer bort i så flotte områder. Her står furuskogen rank bortover moene og vitner om kjærlig skogskjøtsel!
I løpet var det innlagt uttak til den såkalte UNION-matchen, en konkurranse mellom en del østlandskretser og sørsvenske kretser.
Konkurransen omfatter D/H 13-14 og D/H 15-16. Vinnerne her var Jenny Baklid (D 13-14), Aslak Heimdal (H 13-14), Ane Dyrkorn, (D 15-16) og Jørgen Baklid (H 15-16).
UNION-matchen er et genialt tiltak, den sporer til moblisering og løpsdeltagelse.
De som skal slå denne kvartetten i årets oppgjør, skal løpe fort. Det er forøvrig imponerende mange og gode o-ungdommer i dette distriket.
Den lengste løypa var på 7.5 km og der vant den trofaste Buskerud-gjesten Pål Skogedal. Han ble utfordret av blant andre 17-åringen Audun Heimdal som ble nummer tre, et par minutter bak askerbøringen.
Modums juniorverdensmester Heidi Mårtensson hadde fått en strekk i leggen, og fikk i stedet oppgaven som ”kranskulla”, altså premieutdeler.
At det i de såkalte løypeklassene var originale premier som sekker med ekte sigdalsved og økologiske egg, var populært og bidro ytterligere til stemningen.
Les videre nedenfor bildet
Tibor Vari vant 5-kilometeren og kunne reise hjem med en sekk førsteklasses sigdalsved gitt av Kristen Aaby. Foto: Hans L. Werp.
For en som har levd med denne idretten i mange tiår, er det bare å slå fast at det er stor interesse i dette området.
Det skyldes en idrett- og orienteringskultur som er holdt vedlike av dyktige ledere gjennom mange år. Det kommer ikke av seg selv.
For oss som fortsatt er i stand til å bidra, om enn i beskjeden grad, føles det som et privilegium. Vi er heldige som kan omgås så mange fine mennesker som setter pris på det som blir gjort. Takk!
En av løypene i Sigdalsløpet 2014
Se også langløypa med Lars-Inge Arneviks veivalg og kommentarer.
Komplette resultater Sigdalsløpet 2014 .
Mulig relevante artikler