21-åring og 24-åring inn i forbundsstyret
O-sporten er i krise, og forrige tingperiode var bleksvart innen viktige områder som administrasjon og sportslig, dette etter år med feilvalg. I helgen var det O-Ting, der ble det ikke bare gjort ytterligere feilvalg, men også hentet inn nye, og i denne sammenhengen svært unge, krefter til forbundsstyret. Her blir du kjent med de nye soldatene som skal sitte rundt president Tommelstads bord, for øvrig også han av den yngre garde.
- Lærerikt og spennende
Ungdommen inn i forbundstyret
- Jeg forventer å kunne bidra for Norsk Orientering i arbeidet med Strategi 2020, og jeg tror arbeidet blir både lærerikt og spennende, sier Kaisa Svergja.
Hun er ungjenta som i går ble valgt inn i det nye forbundstyret til Norges Orienteringsforbund.
- Jeg gleder meg veldig til å ta del i det arbeidet.
Med sine 21 år er hun yngst av de seks i styret den kommende tingperioden, men hun er langt i fra uerfaren med styrearbeid og tillitsverv. Hun kan skilte med oppgaver i Innlands-o, Ungdomskomiteen i Norges Orienteringsforbund og hjemklubben Kvikne I.L.
Men nå skal hun altså ett nivå opp til styrearbeid i Norges Orienteringsforbund.
- Jeg hadde ikke forventet å bli spurt om å bli med i styret, og jeg har store sko å fylle etter Bente Landmark, som har gjort en god jobb. Men dette virker så spennende og lærerikt at jeg bare må være med og bidra.
En annen som kommer med nytt friskt blod inn i det nye styret er Sondre Sande Gullord.
- Jeg ser veldig frem til dette arbeidet, sier 24-åringen fra Gjøvik.
Han kan i likhet med Kaisa skilte med andre styreverv på klubb og kretsnivå, i Gjø/Vard OL, samt Innlands-O og Mjøs-O.
- Jeg har litt erfaring fra liknende arbeid tidligere, men aldri så stort som styret i Norges Orienteringsforbund, sier han kledelig beskjedent.
Men den bevisste unggutten er klar på at å arbeide sammen med president Einar Tommelstad, visepresident Anne Kari Bakkland, samt de to styremedlemmene Per Einar Pedersli og Dag Kaas, i tillegg til nyvalgte Kaisa, er noe han ser frem til.
- Styreverv i Norges Orienteringsforbund er noe jeg gleder meg til. Og jeg tror jeg kan lære mye av mange dyktige folk med solid erfaring.
- Jeg ser frem til å jobbe med dem og lære av dem, men jeg skal ikke bli lik dem. Jeg tror noe av mitt viktigste bidrag er å være annerledes. Samtidig blir det viktig å få implementert de vedtakene som ble gjort under forbundstinget nå i helgen.
Kaisa hadde ikke anledning til å være med på helgens forbundsting, på grunn av engasjement rundt verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen.
Men nå skal altså både Kaisa og Sondre i aller høyeste grad bidra for Norsk Orientering de kommende to årene.
- I 2016, etter denne tingperioden, tror jeg Norsk Orientering er på god vei mot 50 000 o-løpere, som er målet i Strategi 2020. Og alt ligger til rette for videre utvikling, sier Kaisa offensivt på utfordring om hvor vi er etter hennes to første år i forbundstyret.
- Forhåpentligvis har vi blitt flere o-løper om to år. I tillegg har vi blitt nyere, med flere aktiviteter på brukernes, de aktives, premisser, sier Sondre når han blir utfordret på hvor Norsk Orientering er to år frem i tid.
Arbeidet på veien dit for Sondre, Kaisa og de andre nye styret starter for alvor med første styremøte i midten av april.
Se hele: forbundstyret
Mulig relevante artikler