Yngve Skogstad på seierspallen etter å ha blitt verdensmester på langdistansen under Junior-VM 2011 i Polen.

Yngve Skogstad på seierspallen etter å ha blitt verdensmester på langdistansen under Junior-VM 2011 i Polen.

Verdensmester blir klubbtrener

På den amerikanske nasjonaldagen i 2011 fosset Yngve Skogstad gjennom den 11 km lange løypa i polske Gdansk så fort at han ble verdensmester for juniorer. Nå skal Frol-løperen fra Mo i Rana være med og utvikle unge talenter i akershusklubben Fossum.


Fossum er en klubb i fremgang og med ambisjoner for fremtiden. Nylig signerte Bærums-klubben en treneravtale for 2012-sesongen med fjorårets juniorverdensmester Yngve Skogstad.

- Fossum har alltid vært en klubb med god rekruttering og mange ungdommer. For tre år siden sa vi at vi innen 2013 også skulle bli en av Norges beste juniorklubber. Der er vi allerede, og vi har nå tatt mål av oss å ta medalje i NM-senior stafetten i 2015, sier formann Trond Brevik.

Sportslig leder og trener Leif Størmer fortsetter:

- Vi har en herlig gjeng av satsende ungdommer og juniorer, og vi trenger å styrke trenerapparatet for å gi dem alle den oppfølgingen de fortjener. Fossum har derfor ansatt Yngve Skogstad som trener for sesongen 2012.

Leif Størmer har vært bevisst på hva han har lett etter og sier:

- Med Yngve så har Fossum fått ansatt en svært spennende trener for våre ungdommer samtidig som han vil gi verdifull matching for våre beste juniorer. Yngve vet beviselig hva som skal til for å bli junior-verdensmester, og jeg har lagt merke til at han er en o-løper som tenker og reflekterer over hva han holder på med, samtidig som han har et formidlingstalent langt utover det som er vanlig.

Yngve Skogstad kommer fortsatt til å løpe i Frol-drakta, men kommer til å bo i Bærum og inngå i trenerteamet for 16-junior i Fossum sammen med Leif Størmer.

- Jeg gleder meg til å jobbe med kanskje Norges beste ungdoms- og juniorklubb, og håper jeg kan tilføre noe positivt til disse løperne. Jeg mener utvilsomt at dette også er noe jeg vil lære av som utøver. En god og ryddig løsning for alle parter, forteller Yngve.

Trond Brevik avslutter:

- I Fossum tenker vi at kun det beste er godt nok, og med Yngve i trenerteamet gleder vi oss til å ta fatt på 2012-sesongen.

Fossums hjemmeside 
Yngve Skogstads hjemmeside




Mulig relevante artikler