Råtassløpene i Oslo nord er populære blant klubbenes yngste deltakere. Foto: Nydalens SK.

Råtassløpene i Oslo nord er populære blant klubbenes yngste deltakere. Foto: Nydalens SK.

Populære Råtassløp øker rekrutteringen

Osloklubbene Fossum, Heming/Njård og Nydalen har utviklet Råtassløpene til en populær løpskarusell for klubbens yngste deltakere.


Råtassløpene ble introdusert første gang i 2006. Nå trekker løpene opp mot 180 ivrige deltakere. Alle er 12 år eller yngre.

- Når vi startet var det 40-50 deltakere, og vi passerte 100 deltakere det andre året, forteller Jon Petter Nilsen i Nydalens SK.

Hver av de tre klubbene Fossum, Nydalen og Heming/Njård arrangerer et Råtassløp i året. Finalen går på omgang mellom de tre, og da er det premieutdeling for oppmøte.

Stor aktivitet på Råtassløpene. Foto: Nydalens SK.

- Vi holder konseptet relativt enkelt, forteller Nilsen. Vi har påmelding på nett for dimensjonering av kart. Det er 4 klasser, D og H 12N og D og H 12. Det er registrering ved oppmøte, fri start, målgang, brikkeavlesning og tid på resultattavla for de som vil. Resultatene blir lagt ut på web etter hvert løp.

Enkel arrangementsgjennomføring på Råtassløpene. Foto: Nydalens SK.

- Råtassløpene er for alle våre yngste. Mange "ferskinger" går med følge. På arrangementsdagen er det ikke andre aktiviteter, men gratis saft og kaker er standard på Råtassløpene, avslutter Jon Petter Nilsen.

Link til egen hjemmeside for Råtassløpene




Mulig relevante artikler