Teknologien skaper avstand til folket

– Man må jo være ingeniør for å arrangere store orienteringsløp, påpeker Anders Tiltnes, og er bekymret for at de «smarte» o-løperne forelsker seg for mye i egen teknologi.


Teknisk Ukeblad hadde nylig en fyldig artikkel om orienteringsidretten.

Nettavisen OPN.no ønsker spesielt å trekke frem uttalelsene stafett-norgesmester av året, Anders Tiltnes fra IL Tyrving, gir til Teknisk Ukeblad under TU.no-overskriften: "For teknologisk?".

Tiltnes medgir at orientering er en vanskelig idrett å få mestringsfølelse, og at det gjør sporten mer «nerdete» enn idretter flest.

– Mange synes det er gøy, men faller fra fordi det blir for komplisert. Det er bare de smarteste som holder ut, og blir o-løpere på livstid, sier Tiltnes.

Han har også et hjertesukk eller to å komme med, nå når orienteringsteknologien er blitt såpass avansert.

– Man må jo være ingeniør for å arrangere store orienteringsløp, påpeker han, og er bekymret for at de «smarte» o-løperne forelsker seg for mye egen teknologi. Han tror noen kan føle seg «dumme» når de ikke forstår IT-systemene og databasene en orienteringsarrangør må hanskes med.

I miljøet murres det i blant om at det blir vel mye storskjerm og tekno, mens man glemmer hva sporten egentlig handler om - fysiske og mentale utfordringer i skogen. Dessuten mener noen at orienteringsløperne også må bruke hodet på å markedsføre idretten for folk flest, som den familieidretten den faktisk er - noe orienteringssporten har slitt med.

– Det har blitt veldig fancy og imponerende for ingeniører, men veldig mye vanskeligere å arrangere og delta. Det er så mye å ha med seg og mye bruke. Steve Jobs brukte teknologien til å gi mennesker et enklere liv. Det går motsatt retning i o-idretten, mener Tyrving-løperen
.

Les hele artikkelen "Her er idrettens lyseste hoder" hos TU.no (Teknisk Ukeblad).


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler