ansikt_oyne

Leier privatsjåfør fra Sverige

I en tidligere artikkel på OPN.no omtalte vi Hans Jørgen Kvåle som en av Norges mest treningsivrige skiorienterere. Nå har han også leid inn sin egen snøscooterfører for å lage et perfekt opplegg i VM-sesongen.
Saken inneholder video, kart og bilder.



Anledningen til leieavtalen med den svenske snøscooterføreren Carl Magnusson, er samlingen som Hans Jørgen Kvåle har invitert til i hjemtraktene på Hadeland.

For andre år på rad samler han den norske og svenske ski-o-eliten til romjulssamling ved Åstjern på Lygna.

ski-o-lygna-samling-2010-foto-sindre-haverstadNorske og svenske samlingsdeltakere klare for intervalltrening på kart. Foto: Sindre Jansson Haverstad.

Her skal det trenes i en snau uke frem til Lygnaløpet som går lørdag 2. januar. Selve løpsterrenget ligger en drøy mil unna treningsparadiset til Kvåle.

- Carl er innleid for å kjøre snøscooter og ordne med de o-tekniske treningene, forteller Kvåle.

- Dette er et spleiselag blant de 15-20 deltakerne som er på leiren nå i romjula. Treningene er også åpne for alle som ønsker å prøve seg på skiorientering før de viktige rennene starter om en snau uke.

ski-o-lygna-samling-o-teknsk-kart-2010Intervalltreningen der løperne starter to og to sammen.

Carl Magnusson er selv en meget habil skiorienterer, men satser ikke helhjertet denne sesongen.

- Hälften av tiden har gått åt till att laga skoter. Men nu går den gamla dubbelbandaren fint och det kommer bli riktigt fint på några "alpängar" vi hittade på google maps strax norr om kartan. Så Sindre (Jansson Haverstad) har snabbt ritat en karta med statkart som grundmaterial, forteller Magnusson til OPN.no.

Her følger en video fra dagens par-intervalltrening på Åstjern.
Saken fortsetter under videoen

 

- For oss er det en perfekt løsning i mangel av norske ildsjeler som kan bidra i romjula. En annen stor fordel er at VM i år går i Sverige. Da er det smart å ha en løypekjører fra arrangørlandet, avslutter Kvåle.

Se også sak om romjulssamlingen på ski-o.com
Link til Hadeland O-lag og Lygnaløpet 2. januar
Link til Hovedløpet og NM ski-o på Fossum 15. januar

 




Mulig relevante artikler