post_skjerm

Eirik Martens Svensen: Dobbelt-vinner i
10Mila – aldri kvalifisert til NM-finale

De to siste sesongene har Eirik Martens Svensen vist stor styrke gjennom å vinne 10Mila med Kristiansand OK. Dette til tross har han aldri lykkes i å ta seg til finalen på NM mellomdistanse. – I år er målet å greie det, slår 30-åringen fast overfor OPN.no.
Eirik Martens Svensen. Foto: Ivo Danailov.


I 10Mila har Martens Svensen sin oppgave vært å lose KOK’s vinnerlag trygt gjennom den viktige 3. etappen. Denne går i stummende mørke, så O-ferdighetene er det lite å utsette på.

Løpsstyrke er også en viktig egenskap når man ligger i front av Tio-feltet, allikevel er det nettopp denne biten som har felt løperen som trådde sin barnesko i Imås IL, før han løp videre til Ås UMB og nå altså har Kristiansand Orienteringsklubb som adresse.

- For meg har målet i NM-uka alltid vært å løpe bra på langdistansen og i stafetten. I kvalifiseringen til mellomdistansen, som kommer dagen etter langdistansen, har jeg hatt slitne bein og i tillegg har det blitt mye dårlig orientering også, forklarer Martens Svensen, om hvorfor det som normalt skulle være som en tur i parken for en Tio-vinner har vist seg så vanskelig.

Resultatene fra NM-uka i Holtålen i 2009 viser nettopp dette. Da ble det 10. plass på langdistansen og 7. plass i stafetten. Til mellomdistanse-finalen, som gikk midt i mellom, var han henvist til tribuneplass.

- I år derimot går NM mellomdistanse og langdistansen to ulike helger. Så på Beitostølen til høsten stiller jeg med ”freshe” bein. Da skal jeg greie å kvalifisere meg. Det er i alle fall målet, understreker byplanleggeren i Kristiansand kommune, som grunnet skader har måttet tilbringe tre måneder i vinter på spinningsykkel og i skisporet.

Om noen skulle være i tvil. Det er ikke bare de to plasseringene øverst på pallen i 10Mila som bekrefter at Martens Svensen for lengst skulle ha funnet sin plass i finalen på mellomdistansen. Fra før er hans bestenoteringer i NM som følger; 7. plass i stafett, 9. på natta, 10. både på langdistansen og den ultralange distansen, samt en 16. plass på sprinten.

Den litt spesielle bragden det er å vinne 10Mila to ganger, men ikke komme til finalen på mellomdistansen i NM, deler for øvrig Martens Svensen med sin 4 år yngre klubbkamerat Andreas Høye. For Høyes vedkommende har det så langt blir stang ut på fire forsøk.

Man skal nok derimot ikke behøve å bli veldig overrasket om de begge allerede i år løper finalen når Øystre Slidre IL arrangerer NM mellomdistanse på Beitostølen i midten av september.

---

Bilde: Eirik Martens Svensen. Foto: Ivo Danailov.




Mulig relevante artikler