Barbro Kvåle.

Barbro Kvåle.

Barbro Kvåle bedt om å
kutte skiorientering

- Juniorlandslagstrener Roar Hjelmeset sa at jeg måtte legge bort skiorienteringen om jeg skal være med på juniorlandslaget i langrenn, forteller Barbro Kvåle.


- For meg var det heller ikke noe spørsmål; for det er langrennsløper jeg vil bli, sier Barbro, før hun begrunner valget:

- Jeg liker begge idrettene, men det er på en måte litt større å bli god i langrenn enn i skiorientering, forteller jenta fra Hadeland til Langrenn.com.

I vinter gikk Barbro Kvåle inn til dobbelt junior-VM gull i skiorientering og dobbelt NM-gull i langrenn.

Holder døra på gløtt
VM-gull i ski-O til tross - mulighetene til å satse fullt på langrenn vil 18-åringene ikke la gå fra seg. Følgelig må skiorienteringsleiren se at et kjempetalent glipper mellom fingrene, poengterer nettstedet.

- De er sikkert ikke så veldig fornøyd, erkjenner Barbro, som imidlertid gjerne tar frem kartstativet når det måtte passe:

- Jeg kommer til å fortsette å gå skiorientering så lenge det ikke krasjer med langrenn, og jeg vil takke ja til landslaget, som blir tatt ut denne uka.

- Det ligger likevel litt i kortene at jeg ikke kan være med på alle samlingene, så de får bestemme om de vil ha meg med eller kaste meg ut.

---

Les hele intervjuet med Barbro Kvåle.




Mulig relevante artikler