Vinner av Ringerikskarusellens 1. løp i 2012, Hans Trøan, sammen med resultatansvarlig Leif Roger Hultgreen. Foto: Hans L. Werp.

Vinner av Ringerikskarusellens 1. løp i 2012, Hans Trøan, sammen med resultatansvarlig Leif Roger Hultgreen. Foto: Hans L. Werp.

Trøan trosset været og vant soleklart

Påsken i Norge er så godt som blottet for orienteringsløp, men Ringerikskarusellen 2. påskedag er et hederlig unntak, som i tillegg lokker til seg løpere fra fjern og nær, inklusive hovedstaden.


Sesongens 1. løp i Ringerikskarusellen gikk mandag 2. påskedag i terrenget rundt industriområdet på Hensmoen, noen kilometer nordvest for Hønefoss.

Været var av det lite trivelige slaget. Null grader og sludd. Kalde fingre og ditto tær til tross var det godt over 100 løpere som tok seg gjennom Fossekallens interessante løyper over moene og i teknisk krevende åspartier.

Aller raskest i hovedklassene var Kjersti Stræte fra Ringerike Orienteringslag og Hans Trøan som representerer Nydalens Skiklub. De begge gjorde unna sine henholdsvis 4 og 6 kilometer lange løyper på tider som tilsier at det gikk radig unna.

Trøan var en såkalt barnestjerne med flotte plasseringer i Hovedløpet. Som senior tok det litt tid, men han fikk sitt neste gjennombrudd med sølvet på kortdistansen i NM i Berkåk i 2003, bare slått av finske Jarkko Huovila.

Siden har det blitt flere NM-medlajer med seieren i NM ultralang på Modum i 2008 som det gjeveste. Trøan har også representert Norge i såvel EM som VM.

Selv om Trøan ikke trener så mye som før, har han beholdt det lette og fine steget som preget ham i glansdagene og som ressursperson er han nå sentral inn i arbeidet med årets NM-løyper.

- Jeg er løypelegger for NM langdistanse i Nydalens NM-uke sammen med Jo Wiklund. Det er overraskende mye bra terreng i den delen av Lillomarka som skal brukes denne gangen. Det er mye bedre løpbarhet her enn i Nordmarka, sier Hans Trøan til OPN.no.

- Det er også overraskende at det går an å finne et så "jomfruelig terreng" såpass sentralt. Det skal bli interessant å jobbe med disse løypene i sommer, legger han til.

Årets 1. løp i Ringerikskarusellen viste for øvrig hvordan klubber som ikke har 10Mila og Jukola som sine primære sesongmål også er viktige for å skape aktivitet og et livskraftig O-Norge.

Fossekallen var arrangøren som sørget for løyper og øvrig infrastruktur, mens krefter fra Viul OK var lånt inn til tidtakingen, som ble utført i samspill med hard- og software fra henholdsvis Emit og Brikkesys.

Neste løp i Ringerikskarusellen er 26. april, da med Ringerike Orienteringslag som arrangør. Men allerede 17. april er det muligheter for konkurranser i Hønefoss, i forbindelse med legendariske Tyrinatta.

---

Ringerikskarusellen - Løp 1
Ringerike, Buskerud - 9. april 2012

Damer - 4 km

1. Kjersti Stræte, Ringerike O-lag 30:46
2. Stina Bondehagen, Fossekallen IL 31:56
3. Monica Berglund, Ringerike O-lag 32:01
4. Anne Guro Nøkleby, Ringerike O-lag 34:13
5. Sissel Skovly, Ringerike OL 34:28
6. Tonje Kvamme Dahl, Ringerike O-lag 34:29

Menn - 6 km
1. Hans Trøan, Nydalens Skiklubb 33:51
2. Lars Inge Arnevik, Ringerike O-lag 36:11
3. Juha Viena, Ringerike OL 41:05
4. Anders Beyer Brattli, Ringerike O-lag 41:27
5. Eivind Hoff, IL Tyrving 41:42
6. Morten Dåsnes, Ringerike O-lag 44:07

Komplette resultater

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler