post_07

Driftige arrangører trosser værgudene

På deler av Østlandet var det helt oppe rundt 20 varmegrader på det meste i mars 2012 og snøen rant unna i høyt tempo. Mars i år har inneholdt både 10 og 15 kuldegrader hver eneste natt de siste ukene og nye doser snø har kommet. Dette til tross: - Det blir løp 2. påskedag, melder Tom Bondehagen til OPN.no.


Ringerikskarusellen er en av de mange viktige o-karusellene rundt omkring i Norge. Som navnet tilsier foregår den i traktene rundt Hole, Hønefoss og Jevnaker i Buskerud og Oppland fylker. Arrangører er klubbene Fossekallen IL, Ringerike OL og Viul OK.

Det som gjør disse karusellene så viktige er at de blant mye annet fungerer som rekrutteringsarenaer, de gir læring av ny kunnskap og vedlikehold/videreutvikling av eksisterende kunnskap både for løpere og arrangører, samt at de også er sosiale møtesplasser og sist men ikke minst ofte gir oppslag i lokale medier.

Vi kan jo også ta med at OPN.no som eneste riksaktør har løftet en del slike arrangementer frem i nettuniversets lys titt og ofte helt siden 2004.

Kanskje forbundets forvaltningskanal, Orientering.no, også en dag begynner å bry seg om disse grasrot-aktivitetene i norsk orientering, fremfor langt på vei rendyrke sin fokus på kommersiell nyhetsproduksjon rundt landslagsløperne, og for eksempel deres tider på 3.000 meter tester.. Dersom Orientering.no først skal ha form som en kommersiell nettavis da, slik tilfellet dessverre er i dag, fremfor å bruke sine ressurser og sin hus-skribent maksimalt til forvaltning, drift, utvikling og synliggjøring etc. av o-sporten på en optimal måte.

Vinner over værgudene
Nok om denne digresjonen i denne omgang, nå handler det om Ringerikskarusellen og indirekte også andre lokale karuseller.

Noe som nemlig også er interessant med disse karusellene er at de i sin uformelle og uhøytidelige form stort sett lar seg gjennomføre uansett vær og vind.

Da OPN.no torsdag pratet med løpsleder Tom Bondehagen fra Fossekallen kunne han fortelle at det i øyeblikket lå en del snø i terrenget ved Hensmoen, litt nord for Hønefoss.

Det er Fossekallen som arrangerer åpningsløpet i Ringerikskarusellen. Allerede 2. påskedag er dagen, og vi snakker da i år om datoen 1. april.

- Vi får ta en runde på hvordan vi gjør det med gjennomføringen senere i dag. Avlysning kan være aktuelt, men vi har noen muligheter til å justere løypene og for eksempel utnytte opptråkkede stier i snøen, samt også større deler av industriområdet, forklarte Bondehagen på dagtid torsdag.

Sent torsdag kveld tikket denne meldingen fra Bondehagen inn på OPN.no's redaksjonskontor:

- Da blir det løp på Hensmoen 2. påskedag!

For mer informasjon om Ringerikskarusellen anbefales Ringerike Orienteringslags hjemmeside (ikke info. ute der enda, men det antas å komme om ikke lenge).


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler