Simone Niggli

Simone Niggli

Simone Niggli og Daniel Hubmann
satser på O-Ringen

En rekke verdensstjerner har valgt seg O-Ringen i svenske Örebro som en real gjennomkjøring før VM i Trondheim, som innledes 10 dager etter den svenske massemønstringen.


En av huvudmålsättningarna för O-Ringen är att ha ett riktigt starkt elitstartfält och vara den tävling efter VM som har högst status för eliten att vinna. Som genrep inför VM som startar 10 dagar efter O-Ringen och med prispengar på över 500 000 kr har man nu lyckats locka stora delar av världseliten till Örebro.

Regerande mästaren Martin Johansson satsar lite extra på sprinten
Efter en lysande skidsäsong med bla världscupstart i Lahtis, har nu fjolårssegraren Martin
Johansson, IFK Mora börjat plocka fram orienteringsskorna. Han lovar att vara i fin form till starten på O-Ringen i Mogetorp, Kilsbergen, söndagen den 25 juli.

– Mitt fokus i år kommer att vara på sprinten inne i Örebro, den vill jag verkligen vinna, säger Martin som vann totalt förra året men var tvåa, 3 sekunder efter Emil Wingstedt på sprinten i Eksjö.

Sprinten i Örebro centrum som avgörs på tisdag kväll den 27 juli har en del likheter med den sprintfinal på VM som avgörs den 8 augusti runt Kristianstens fästning i Trondheim.

Världsstjärnorna kommer
De schweiziska världsmästarna på långdistans, Simone Niggli och Daniel Hubmann kommer tillsammans med stora delar av det schweiziska landslaget.

– Jag ser mycket fram emot Örebro som en del i min uppladdning inför VM i Trondheim,
säger Simone Niggli. Simone som hoppas kunna ta tillbaka mästartiteln från fjolårssegraren Helena Jansson, IF Hagen.

Helena är inte riktigt klar med sin VM-planering än men att hon kommer till Örebro och deltar vid folkfesten det kan hon lova redan nu.

– Till årets upplaga har O-Ringen verkligen tänkt till. Som elitlöpare kommer man att erbjudas ett riktigt bra upplägg, och även om det kan tyckas vara små detaljer som är ändrade så är det saker som verkligen har betydelse.

Sådan service som O-Ringen i sommar kommer att erbjuda sina elitlöpare kan man inte få någonstans i världen, på någon tävling, säger en nöjd Helena Jansson.

Många redan anmälda
I nuläget har följande världsstjärnor på damsidan meddelat att de kommer:
• Schweiz: Simone Niggli och Lea Muller
• Sverige: Helena Jansson, Maria Magnusson, Eva Svensson
• Danmark: Signe Söes

Och på herrsidan ser det också mycket bra ut med följande anmälda:
• Schweiz: Daniel Hubman, Matthias Müller, Fabian Hertner, Baptiste Rollier och Marc Lauenstein
• Ryssland: Valentin Novikov och Andrey Krahmov
• Sverige: Martin Johansson, Anton Tynong, Emil Lauri, Johan Aronsson, Kalle Dalin, Magnus Palm och Ola Martner.

---

Pressemelding O-Ringen.



Mulig relevante artikler