Pål Skogedal, Lars-Inge Arnevik og Eirik S. Jelstad kom først til første matstasjon ved Kaggefoss. Foto: Hans L. Werp.

Pål Skogedal, Lars-Inge Arnevik og Eirik S. Jelstad kom først til første matstasjon ved Kaggefoss. Foto: Hans L. Werp.

Råtass under strålende forhold

Langdistanseløpet Råtassen har gått under svært så skiftende værforhold siden starten i 1967. I år var forholdene strålende.


Vel 120 løpere deltok i søndagens Råtass, Småtass og Minitass med løypelengder fra 20 km og nedover. Løperne fikk en flott tur i Svein Grønhovds løyper som gikk over "Moane", for de tøffeste også over Holemoen og med en tur inn på Vestre Spone-kartet.

I langløypa skilte det seg tidlig ute en klynge som besto av askerløperen Pål Skogedal, Modums Eirik S. Jelstad og Lars-Inge Arnevik fra Ringerike. Et par minutter bak forsøkte David Løver å komme seg opp i denne klynga uten helt å lyktes i det.

Arnevik hadde skaffet seg en luke på 100 meter til Skogedal til andre matstasjon, men løp uforståelig feil ut herfra. Han måtte returnere samme vei og ved passering av hengebrua på "Kaggen" på vei hjem var det derfor bare Skogedal og Jelstad igjen framme, men unggutten fra Modum fikk det tungt inn mot mål på Furumo. Han ble også passert av Arnevik og Løver som dermed sikret seg gull og sølv i det innlagte lang-KM for Buskerud. Vinneren Skogedal tilhører Akershus o-krets.

Jørgen Mårtensson vant H 50, Hilde Hovdenak D 40 og Heidi Mårtensson D 15-16, alle fra Modum. Dermed kunne arrangørene Modum O-lag på alle måter være fornøyde med dagen!

Mijam Hellmueller fra Kongsberg O-lag vant D 17.

Les mer nedenfor bildet
Løperne måtte bruke hengebrua over Snarumselva ved Kaggefoss på
Løperne måtte bruke hengebrua over Snarumselva ved Kaggefoss på "vei hjem". Juniorlandslagsløper Ingjerd Myhre var av de som likte seg svært dårlig. Det er høyt der! Foto: Hans L. Werp.

Råtassen har siden starten i 1967 bare vært avlyst eller forkortet et par ganger grunnet snø. Søndag var altså snøen veldig langt unna, det eneste vinterlige som var å øyne var kunstisbanen på Geithus med begynnende islag, målet lå helt inntil banen. Løperne kom fra Buskerud og fra Asker- og Bærumsområdet, et område som nærmest fungerer som en naturlig konkurransekrets.

Komplette resultater




Mulig relevante artikler