Asker Skiklubbs ungdommer på Hovedløpet 2010 i Stjørdal

Asker Skiklubbs ungdommer på Hovedløpet 2010 i Stjørdal

Asker Skiklubb er på fremmarsj igjen



Klubben har en solid ungdomsgjeng som har utviklet seg til å bli blant de beste i landet. Mye fokus ligger på ungdommene, og se ikke bort fra at dette er klubben som blir beste norske lag i ungdomsklassen i 10Mila om noen få uker.

OPN.no har fått sportslig leder Gjermund Gravir til å kommentere klubbens forberedelser gjennom vinteren.

Hvordan var klubben fornøyd med 2010-sesongen, og hva var høydepunktet for klubben i 2010?
2010 var et godt år for o-gruppa i Asker. Løpsdeltagelsen var enorm (2600 starter) og har blitt mer enn doblet på de fire siste årene. Løpere fra Asker tok i 2010 individuelle medaljer i senior-NM, junior-NM og Hovedløpet. Av gode stafettresultater kan nevnes seier i D13-16 i O-festivalen. I tillegg hadde vi 60 deltakere på nybegynnerkurs i fjor som vi håper kommer tilbake denne sesongen.

Asker hadde mange barn på rekrutt-treninger i 2010Nybegynnere på Hvalstrand våren 2010.

Hvilke områder er det klubben generelt ønsker å fokusere på/vektlegge i det kommende året?
Vi har fokus på yngre løpere opp til og med junioralder. Vi har fortsatt som mål å rekruttere flere unge løpere og å kunne gi de et så godt tilbud at de fortsetter å løpe for Asker i mange år.

Hvor ofte har klubben fellestreninger i vinterhalvåret og hva inneholder de?
Vi har to fellestreninger i uka fra nyttår. Styrketrening på mandager og løpetrening på onsdager. Treningene er primært for løpere som er 13 år og eldre.

Hva vektlegges i treningsarbeidet frem mot sesongen 2011?
Mange av våre yngre løpere er opptatt med langrenn og-/eller skiskyting i vinterhalvåret. Det trenes derfor bra i løpet av vinteren, selv om oppmøtet på vintertreningene ikke er så stort. Når snøen forsvinner kommer det normalt mange på treningene. Vi samarbeider med naboklubbene Lierbygda og Røyken om treningene utover våren.

Hvilke er trenere i klubben i 2011-sesongen?
Vi er så heldige at vi har den danske landslagsløperen Tue Lassen som trener. Han har som mål at Asker skal ha de beste treningene. Hans fokus er å lage høykvalitets o-tekniske økter.

Tue Lassen trener Asker-ungdommeneTue Lassen forklarer hvordan orienteringsidretten skal utføres for Asker-ungdom.

Bjørn Gulbrandsen er ansvarlig for 13-16-åringene og juniorer. Med seg som trenere i tillegg til Tue har han Pål Skogedal, Gyrid Løvli og Line og Henrik Drange Ruud.

Kristin Tandberg er ansvarlig for 10-12-åringer. I trenerteamet hennes finner vi bl.a. Gunhild Myhr og Marianne Arnesen. Nybegynnere og rekrutter trenes av Jan Anders Istad med flere.

Det er mange som legger ned mye arbeid for å få gjennomført et bra sportslig opplegg. Nytt av året er at Håkon Løvli er ansvarlig for treningssamlinger og stafetter.

Hva er det viktigste i arbeidet med juniorer og seniorer i klubben i 2011-sesongen?
En viktig tilvekst på trenersiden for juniorene i år er Pål Skogedal. Han kan mye om å ta seg fort fram langs selvvalgt vei i ukjent terreng. Vi håper at juniorene benytter seg av muligheten de nå har til å lære av Askers hjemvendte storløper.

Hvilke samlinger har dere planlagt i klubben frem til sesongstart?
Vi har et par dagsamlinger i løpet av vinteren. I påsken har vi samling i Sverige ifbm. Tour de Värmland.

Hvilken plassering håper dere å oppnå i hhv. Tiomila damer, Tiomila herrer, Tiomila ungdom, NM jr damer, NM jr herrer, NM sr damer og NM sr herrer?
Tidligere (forrige århundre) var målet i stafettsammenheng å slå Tyrving, men vi må være såpass ærlige å si at på seniornivå så har det blitt urealistisk. Målet for dame- og herrelaget vårt i Tio må derfor være å gjøre det bedre enn i fjor. Vi regner med å stille med et ungt herrelag, ispedd noen gamlinger.

I Tiomila ungdom har vi har meldt på seks lag. Vi tror vi kan komme høyt opp med noen av lagene.

NM jr. stafett går på hjemmebane. Her satser vi på å delta med tre herrelag og at et av lagene kan lukte på en god plassering.

Hvem blir den store overraskelsen fra klubben i 2011-sesongen?
Vet ikke.
Men mer info om hva som rører seg finnes på Asker SK sin hjemmeside.

 




Mulig relevante artikler