Knut Mathisen: - Heller penger til Jon Tvedts barn

17. april fyller habile Knut Wiig Mathisen 50 år. Dagen feires på Høiåshytta i Halden. I den anledning kommer Mathisen med en storsinnet oppfordring til sine gjester. - Alle inviterte blir oppfordret til å gi et pengebidrag til Jon Tvedts barn, i stedet for en vanlig bursdagsgave. Mathisen har også en kuriositet fra Jon Tvedts yngre dager på lur.


 
Knut Wiig Mathisen, nå Porsgrunn O-lag, tidligere både Halden SK og NTNUI (NTHI), forteller;

- Som nevnt feires dagen på Høiåshytta i Halden. Der bodde Jon Tvedt i lange perioder allerede fra 17-18 årsalderen for å trene O-teknikk. Naturligvis i telt for å spare penger. Han løp til og fra alle økter, opptil 45 minutter én vei!

Jeg kjente Jon Tvedt som konkurrent på diverse O-løp og lagkamerat i 2 år i Halden SK.

Husker fortsatt hvordan han på første fellesstart-trening med seniorlandslaget på vårsamling i Halden løp fra absolutt alle allerede på vei til første post. Da var han 18 år. Snakker om manglende respekt for løpere som hadde tatt trippelseier i de to siste senior-VM!

---

Støtte til Jon Tvedts etterlatte
Mathisens bursdagsgjester og andre som ønsker å gi sin støtte til de etterlatte kan sette inn valgfritt beløp på konto opprettet av Jon Tvedts lokale støttespillere - 3624 28 66201.

Jon Tvedt gikk bort på en treningstur på Gullfjellet ved Bergen søndag 11. januar, 42 år gammel.

---

Video fra Gullfjellet
Sist søndag var den samme gjengen som var med Jon Tvedt på de ukentlige treningene på Gullfjellet ute i samme området med videokamera.

- Tvedts bror Øyvind og Jan Fjærestad er også med her, som de var den fatale dagen. Musikken som er lagt til binder videoen fint sammen så en får fram det sarte etter Jon Tvedt sin bortgang; frustasjonen som ligger der og samtidig eit kick som en får av å trene i slike påskestemnings-omgivelser, forteller videotipseren.




Mulig relevante artikler