Post på langdistansen under VM i Tsjekkia 2008. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Post på langdistansen under VM i Tsjekkia 2008. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Forbundet imponerer

Effektiv oppdatering og tiltalende presentasjon av poenglister fra norgescupen.


I mange år har norgescupen mistet deler av spenningen og ønsket fokus på grunn av til dels treg oppdatering av poenglistene, samt lite tilgjengelige lister da de har vært i form av Excel-filer.

På sett og vis toppet det seg litt her på vårparten i år da sesongen omsider kom i gang med de første norgescupløpene i Vestfold palmehelgen.

I stedet for å dedikere ressurser til å sikre rask beregning og offentliggjøring av listene etter palmehelgens to norgescupløp, var signalet fra forbundskontoret at det var tatt påskeferie og at listene først ville være klare etter påske.

Som ledende medieaktør innen orientering valgter derfor OPN.no's begrensede redaksjon å ta saken i egne hender. Vi regnet ut tallene og publiserte listene tidlig i påskeuka. Dette på bekostning av å produsere andre gode orienteringsartikler.

Dette grepet ble tatt blant annet for å sikre at norgescupen ikke skulle få en trang fødsel også i år. For det er nå en gang slik at dersom orienteringsforbundet og ulike aviser på papir og nett, OPN.no inklusive, viser interesse for norgescupen, så er sjansen for at dette smitter over på løpere og arrangører relativt stor.

I et slikt perspektiv er det meget gledelig å se at forbundskontoret nå virkelig har fått turbofart under vingene.

Etter hva OPN.no erfarer skal det blant annet være et mål at listene utover i sesongen skal være klare rundt lunsjtid dagen etter de ulike norgescuprundene.

Både etter NM Sprint i Arendal og nå sist i etterkant av Pinseløpene på Hedmarken har oppdaterte lister kommet på orienteringsforbundets hjemmesider i henhold til ovenstående.

Å vedlikeholde registerdata er utfordrende og tidkrevende "pirk-arbeid", allikevel har altså O-forbundet maktet rask og effektiv oppdatering.

Og ikke bare har listene kommet ut på nett, men de tunge og lite brukervennlige Excel-filene er skrotet til fordel for tiltalende og lett tilgjengelige lister i vanlig Internet-format i Eventor-løsningen.

Terningkast 6+ til Norges Orienteringsforbund!

Kommentar av Geir Nilsen
Redaktør OPN.no



Mulig relevante artikler