post_05

25 % overskudd for Idrettsbutikken

- Orienteringsdelen av Idrettsbutikken omsetter for cirka 4 millioner og overskuddet er på rundt 1,1 million, forteller Bjørnar Valstad til OPN.no.


I påskeuka synliggjorde OPN.no at det er enorme prisforskjeller mellom et relativt tilfeldig utvalg av orienteringsrelaterte produkter i Idrettsbutikken og hos den svenske aktøren Letro Sport.

Se OPN-saken ”Nærmere halv pris i Sverige

Et av eksemplene i nevnte artikkel var 10 refleksstaver for bruk til nattorientering. Hos Idrettsbutikken.no er prisen kr 658,-, mens Letro.se tar kr 340,- (etter omregning til norske kroner, ved kurs 0,85).

Omtrent halv pris
I nevnte eksempel er prisen i Sverige cirka 48 % lavere, i kroner er besparelsen på hyggelige 318,-.

- Hva tenker du om den store prisforskjellen?

- Det er ikke uvanlig at man finner varer med lavere pris om man sammenligner flere nettbutikker, og det er jo også godt kjent at ting er billigere i Sverige, forklarer generalsekretær i Orienteringsforbundet, Bjørnar Valstad.

- Poster og plastlommer kan også være av ulik kvalitet, utdyper han.

Stort overskudd
Tall OPN.no får fra Valstad viser at Idrettsbutikken er en hyggelig geskjeft for Orienteringsforbundet.

- Orienteringsdelen av Idrettsbutikken omsetter for cirka 4 millioner og overskuddet er på rundt 1,1 million, forteller han.

- Overskuddet går tilbake til orienteringsidretten, legger generalsekretæren til.

O-idretten på kundelista
Videre opplyser Bjørnar Valstad at Idrettsbutikken i sin tid ble startet for å sikre at nødvendig materiell var tilgjengelig for idretten.

- Hvem er kundene?

- Det er orienteringsklubber, -løpere og skoler. I tillegg er forsvaret en stor kunde.

- Hva er det de kjøper?

- Det som det selges mest av er materiell til trening og ulikt utstyr til Emit (tidtaking), sier Valstad.

Kunne vært lavere priser
- Dersom det er slik at overskuddet går tilbake til orienteringsidretten og mange av kundene nettopp er orienteringsklubber og -løpere, kunne det kanskje vært vurdert å redusere prisene, for så å la overskuddet på den måten komme o-idretten til gode?

- Det er mange måter å gjøre det på, vi kunne ha drevet i null. Men samtidig er Idrettsbutikken en av flere viktige inntektskilder for Norges Orienteringsforbund, avrunder Bjørnar Valstad.

Linker
Idrettsbutikkens hjemmeside
Letro Sport sin hjemmeside


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler