Olav Lundanes inn til VM-gull på langdistansen i Trondheim 2010. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM-BRONSE til Lundanes

I verdensmesterskapets siste øvelse sikret Olav Lundanes fredag Norge en etterlengtet VM-medalje med sin 3. plass på mellomdistansen.

I mål var Lundanes fattige to sekunder bak den svenske sølvmedaljøren Peter Öberg. De to kunne ikke gjøre noe med den suverene hjemmefavoritten Thierry Gueorgiou, som knuste konkurrentene med godt over to minutter i mellomdistansefinalen.

Lundanes fikk en dårlig start på fredagens løp, men kom stadig nærmere en pallplass. Selv var han meget fornøyd med å sikre Norges første medalje i årets VM.

- Det var en dårlig start, og det er jeg ikke fornøyd med. Men jeg er veldig fornøyd med bronse, særlig etter at jeg gikk helt i kjelleren på langdistansen, sa sunnmøringen.

Lundanes lå på 19.-plass ved første passering etter 1,2 kilometer av løypen på 5,4 kilometer, men tok raskt innpå teten. Ved passering på 2,4 kilometer var han oppe på 6.-plass, og derfra og ut var det bare Gueorgiou og Öberg som kunne matche nordmannen.

For Norge løp også trioen Audun Weltzien, Carl Waaler Kaas og Anders Nordberg mellomdistansen. Weltzien og Waaler Kaas delte 13. plass og Nordberg ble nummer 15.

Lundanes håper på ny jubel under lørdagens stafett.

- I morgen skal vi være med og kjempe om medaljer, sa bronsevinneren.