Annika Billstam og Thierry Gueorgiou med sine VM-gull etter langdistansen 2011 i Frankrike. Foto: Jan Kocbach / World of O - www.worldofo.com.

Annika Billstam og Thierry Gueorgiou med sine VM-gull etter langdistansen 2011 i Frankrike. Foto: Jan Kocbach / World of O - www.worldofo.com.

Verdens beste orienteringspar

Med sine gullmedaljer på VM's langdistanse har Annika Billstam og Thierry Gueorgiou uten tvil nå tronen som verdens beste orienteringspar.


Sveriges Annika Billstam (35) og franske Thierry Gueorgiou (32) har med sine suverene seire på VM's langdistanse i Frankrike onsdag definitivt tronen som verdens beste O-par.

Det er ikke uvanlig at verdenstopper i orientering finner hverandre. Fra hjemlige forhold er 80-tallets Brit Volden og Øyvin Thon, 90-tallets Hanne Staff og Bjørnar Valstad, samt nå sist 2000-tallets Anne Margrethe Hausken og Anders Nordberg gode eksempler på dette.

Og vi må vel kunne si at alle disse tre parene i sin tur og orden har vært innom tronen som verdens beste par i o-løypa.

Nå er det altså det fransk-svenske paret som besitter denne tronen.

I tillegg til at de begge onsdag vant langdistansen i VM for første gang er det mer som forener dem;

De begge har vært VM-løpere i mange år, begge har vunnet 10Mila, de er begge født i mars måned og når vi først er inne på kuriositeter kan det også nevnes at de i går vant sine gull med så godt som samme tidsmarginer ned til nummer to, henholdsvis 4 minutter og 27 sekunder og 4.28.



Mulig relevante artikler