publikum_01_cropped_521x350

Uttak junior-VM

- Vi er godt forberedt og de fleste av løperne har god kontroll på hvilke utfordringer som møter dem i Polen, forteller juniorlandslagstrener Lars Christian Unger.


- Junior-VM i Polen blir veldig spennende og er et av de store målene for juniorløperne i 2011. Vi er godt forberedt og de fleste av løperne har god kontroll på hvilke utfordringer som møter dem i Polen. Målsetningen er at vi skal være med å dominere mesterskapet, og å ta medalje både i gutte- og jenteklassen.

Hvordan har uttaket til mesterskapet vært?

- Uttak er alltid spennende og det har det vært denne gangen også. De siste plassene har vært vanskelige å skille og vi har brukt mye tid på å vurdere disse. I utgangspunktet bruker vi mindre skjønn på junioruttak og det har vært holdningen vår også denne gangen, forteller Unger.

Er alle de beste løperne friske og klare for mesterskap?

- Stort sett er alle løperne friske. Kamilla Olaussen har måtte melde forfall på grunn av skade, men ellers har vi så langt ikke fått noen forfall. Så nå gjelder det bare å bidra til at løperne kan finne toppformen både fysisk og teknisk før mesterskapene, smiler Unger.

Noen spesielle løpere du har forventninger til under junior VM?

- Vi har en strek tropp i år, og jeg tror det er flere som kan bite fra seg. Eskil Kinneberg er vel den største profilen i laget, men vi er opptatt av at ikke Eskil alene skal stå for de norske resultatene. Jeg er blant annet veldig spent på Borger Melsom fra Fossum. Det er ikke hvert år en 17.åring slår seg inn på et junior-VM lag. Han var knallsterk under uttaksløpene og er en veldig spennende løper som jeg gleder meg til å følge både under junior VM og ved senere anledninger avslutter Unger.

---

Uttak Junior-VM
Polen - 2.-9. juli 2011

Jenter

Audhild Bakken Rognstad, Lillehammer OK
Ingjerd Myhre, Kongsberg OK
Maren Jansson Haverstad, Konnerud IL
Marte Narum, OL Vallset/Stange
Silje Uhlen Maurset, Ås- UMB orientering
Therese Haare, Konnerud IL
1.res Oda Wennemo, Raumar OK
2.res Anette Baklid, Konnerud IL

Gutter
Borger Melsom, Fossum IF
Eskil Kinneberg, Raumar OK
Ivar Lundanes, Frol IL
Jo Forseth Indgaard, Frol IL
Martin Vister, Järla Orienteirng
Yngve Skogstad, Frol IL
1.res Håkon Westergaard, Varegg Fleridrett
2.Res Petter Næss Bjørgul Halden SK

Junior-VM's hjemmeside



Mulig relevante artikler