OSLO CITY CUP HAR STARTET - 123 DISKEDE I FØRSTE LØP - HYSJ, IKKE SI DET TIL NOEN!På første arbeidsdag etter påske for landets arbeidere tok Oslo City Cup 2018 til.

Masse snø i de dype skoger gjorde at det for mange føltes helt naturlig å lete rundt etter orienteringsflagg nede i sentrum av hovedstaden.

Det var også slik det var i gullalderen, da lå snøen år etter år dyp langt utover våren og forsommeren og storhetstidas disipler søkte seg til gateorientering, enten det var på det store flaket av et kart ute på Stabæk eller oppe i Groruddalen eller Blindern med et stort omland eller nær Sognsvann.

Gateorienteringen var den gang som nå et særdeles nyttig hjelpemiddel i å trene løpskapasitet og kartlesing mens det fortsatt var for mye snø til å utøve skogens idrett slik den skal utøves.

Men ikke kan vi huske at det var så sykt mange som ble disket da vi løp gateorientering noen tiår tilbake.

Noe har skjedd på veien, for da Oslo City Cup var unnagjort tirsdag kveld så bærer resultatlista på Eventor bud om 123 forekomster av "diskvalifisert".

Åraken er naturlig nok opplagt, for akademikere og ingeniører har omformet gateorientering til sprintorientering, og da i en variant hvor det gjelder å lete etter poster blant søpleskur og fiktive hindere.

Men for guds skyld, la dette bli en hemmelighet blant menigheten, og ikke mas for mye på fanatikerne nå i kveld og i dagene som kommer, for konstruksjonen sprintorientering er livsløgnen til mange orienteringsløpere, dette skal visstnok nemlig være døråpneren til OL, og de olympiske leker på sin side skal være o-sportens ultimate klimaks (mens vi realister skjønner at det har ingen hensikt for en idrett som orienteringen å være en del av OL-sirkuset).

Uansett, vi lar dette nå ligge - Realistene blant oss får bare riste på hodet over det hele og se det komiske i at 123 løpere måtte reise hjem fra Oslo City Cup med halehenget diskvalifisert bak sitt navn.

Og samtidig gleder vi oss alle naturlig nok over at flere hundre løpere brukte tirsdagskvelden til å varme opp frem mot at den virkelige orienteringssesongen om ikke lenge tar til (bare snøen får smeltet).

Resultatlista forteller for øvrig at det var sterke navn i toppen.

Andrine Benjaminsen fra Lillomarka OL var ikke til å stoppe blant damene og hos gutta var det Jon Aukrust Osmoen og Håkon Jarvis Westergård som hadde størst tempo i kroppen.

Trioen løper i nevnt rekkefølge for Lillomarka Orienteringslag, Nydalens Skiklub og Varegg Fleridrett.

Vinnertidene var på 14:35 for Andrine, mens Jon og Håkon ble klokket inn på 13:21.

* Komplette resultater alle klasser og alle løpere (inkludert 123 diskvalifiserte (bare gudene vet hva galt de har fjort for å fortjene dette))


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler