ntnui-damer-venla-2010-foto-erik-borg

ntnui-damer-venla-2010-foto-erik-borg Erik Borg

NTNUI beste klubb i Norge

I tillegg kapret Trøndelags-klubbene Frol og NTNUI dobbelt så mange NM-gull som resten av Norge til sammen.


I forrige ukes NM-uke i regi av Raumar Orienteringslag var det bare tre klubber som forsynte seg av de 6 gullmedaljene i seniorklassene.

Dette var NTNUI som løp hjem damegull både på langdistansen, mellomdistansen og stafetten. Mari Fasting var med på alle gullene og ble ukas soleklare NM-dronning.

Blant gutta gikk de gjeveste medaljene til Halden på langdistansen ved Olav Lundanes og på stafetten, mens Frols Lars Skjeset stakk av med gullet på mellomdistansen.

Medaljeoversikten nedenfor viser også at enkelte av de såkalte stor-klubbene forsynte seg så beskjedent av fruktfatet at de nå står i fare for å miste sitt ry som nettopp stor-klubb.

Det er for øvrig interessant å se hvor gullmedaljevinnerne opprinnelig kommer fra. Både Mari Fasting (3 gull), Olav Lundanes (2 gull) og Lars Skjeset (1 gull) slet ut sine første o-sko i klubber hvor tunge senior-miljøer ikke er første prioritet. Henholdsvis OK Moss, Emblem IL og Vang OL.

Medaljeoversikten stiller også forrige ukes OPN.no-kommentar (Hvorfor overser O-forbundet Trøndelag?) i et enda sterkere lys. Et område bestående av bare to fylker som i tillegg soper inn dobbelt så mange NM-gull som resten av Norge til sammen i løpet av NM-uka bør ikke neglisjeres av Orienteringsforbundets nettavis, Orientering.no.

NM-Uka 2011
Medaljer NM-uka, stafett, lang- og mellomdistanse, seniorer. Grafikk: OPN.no.




Mulig relevante artikler