Siri Kollerud spurter inn til seier i D17-20E på Nordjysk 2-dages 2011. Foto: Vidar Benjaminsen.

Siri Kollerud spurter inn til seier i D17-20E på Nordjysk 2-dages 2011. Foto: Vidar Benjaminsen.

Nordjysk 2-dages oversett av Orientering.no og o-norge.no

O-forbundets nettavis, Orientering.no, sitter nå på stafettpinnen for nyhetsformidling på nett innen norsk orientering, etter at OPN.no hadde den fra 1. november 2004. I tillegg har vi fått "protestavisen" o-norge.no som så dagens lys sist høst. Men, dessverre har ingen av dem fått med seg at det i helgen var massiv norsk deltakelse og sesongstart i Nordjysk 2-dages. OPN.no henter derfor frem denne gode "trøsten" fra våre arkiver:



Opprinnelig publisert 13. mars 2011

---

Raske jenter vant på Nordjysk
På andre dag av Nordjysk 2-dages viste nok en gang de unge norske jentene at de ligger godt an i forberedelsene foran 2011-sesongen.

I junioreliten ble det en overraskende seier til Siri Kollerud fra Lillomarka i D17-20E. Førsteårsjunioren løp et nærmest prikkfritt løp.

- Dette var virkelig bra. Jeg har kanskje bare bommet 15 sekunder, forteller Kollerud. I dag fikk jeg det til slik jeg vil.

Andreplassen gikk til Benedikte Hald Bjørgum fra Kristiansand som var 56 sekunder bak Kollerud. Hald Bjørgum er også førsteårs junior.

d17-20e-nordjysk-mellom-2011-lite
Løypa til D17-20E. Klikk på kartet for full størrelse. OBS! Stor fil.

Synnøve Bråten, Vegårshei, vant D15-16 etter et langt bedre løp enn under gårsdagens lange distanse. Fjorårets hovedløpsvinner var langt mer fornøyd etter dagens løp.

Til OPN.no forteller hun at hun på gårsdagens løp ikke fant rytmen i løpingen, men at det i dag var mye bedre. Men noen småbommer ble det i dette vanskelige terrenget, sier Bråten.

synnove-braaten-nordjysk-2011-foto-vidar-benjaminsen
Synnøve Bråten vant D15-16 under søndagens løp på Nordjysk.

Terrenget var det samme som under fjorårets junior-VM i mellomdistanse.

Den gangen ble det norsk seier i herreklassen gjennom Gaute Hallan Steiwer. Men det var også mange som bommet seg fullstendig bort på VM.

De samme problemene var det også flere som fikk erfare på dagens løp. Her måtte man virkelig følge med underveis.

I seniorenes eliteklasse tok Lone Brochmann fra Eiker en sterk seier foran meritterte Anna Forsberg fra OK Kolmården i Sverige.

På herresiden ble det nok en seier til Rene Rokkjær, Danmark i H21E. Beste norske ble Jim Øystein Nybråten fra Tyrving, som var 51 sekunder bak Rokkjær.

I herrenes junior eliteklasse var nok en gang Eskil Kinneberg knusende overlegen.

Link til Nordjysk 2-dages


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler