NOF velger utvikling fremfor VC-start

- En verdenscuprunde i starten av året passer dårlig sammen med andre, viktigere utviklingsområder, slår landslagssjef Kenneth Buch fast.



Norges orienteringslandslag har få utøvere, men høye ambisjoner når startskuddet for 2015-sesongen går på Tasmania like over nyttår.

Landslaget avsluttet årets verdenscup for to uker siden, men har allerede løftet blikket mot neste års konkurranser. De tre første løpene går på øya Tasmania sør for Australia i starten av januar.

Det løpes sprint, mellomdistanse og langdistanse i den rekordtidlige verdenscupåpningen. Landslagssjef Kenneth Buch har kun tatt ut tre løpere til sesongstarten.

– Vi har vært gjennom en prosess med et antall aktuelle løpere, men er i fellesskap kommet fram til at en verdenscuprunde i starten av året passer dårlig sammen med andre, viktigere utviklingsområder. Dermed har vi landet på en liten og spisset tropp, sier Buch.

Laguttaket er basert på prestasjoner i 2014-sesongen samt mulighetene for å lykkes i den sammenlagte verdenscupen i 2015. Derfor løper Halden-trioen Olav Lundanes, Magne Dæhli og Mari Fasting på Tasmania.

– Løperne som reiser ned satser på den totale verdenscupen. Da løper de naturlig nok også for topplasseringer i verdenscupstarten, sier landslagssjef Buch.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler