Niggli og Wingstedt til O-Ringen

- Med världsnamn som Emil Wingstedt, Simone Niggli, Martin Johansson, Lena Eliasson, Mats Troeng och Lina Bäckström redan nu anmälda till O-Ringen i Småland i sommar, ser tävlingsveckan, som också ingår i Elitserien, ut att bli riktigt intressant. - Det känns både kul och spännande att dessa löpare redan finns med i anmälningslistan, säger Lars Nordgren, elitansvarig under O-Ringen Småland 2009.


Nordgren berättar vidare att en specialinbjudan har skickats till löpare över hela världen för att locka dem till Eksjö och O-Ringen 2009 där det för orienteringens del handlar om rekordstora prispengar, totalt en halv miljon kronor.

De båda elitserieklasserna kommer att ha 80 löpare på startlinjen söndagen den 19 juli då tävlingen inleds med en masstart över lång distans. En tävling där publiken på plats kommer att kunna följa löparna både tätt och nära tack vare ett antal varvningar inne på arenan, belägen på torget i den stora O-Ringenstaden på Ränneslätt, strax utanför Eksjö.

Inför uttagningen är det klart att de 50 bästa i totalställningen i Elitserien (för både herrar och damer) efter vårens fem deltävlingar av Elitserien är kvalificerade till O-Ringen. Det här innebär att vårens elitserietävlingar, med start i Skåne under påskhelgen, blir extra intressanta.

O-Ringen avgörs med fem etapper under veckan 19-24 juli. Sista anmälningsdag är 1 juni, men redan nu är cirka 7.800 löpare anmälda. Arrangören räknar med det dubbla när tävlingen drar igång.

******

Kilde: Pressemelding Svenska Orienteringsförbundet.



Mulig relevante artikler