Marianne Andersen: - Bevisst mer alternativ trening

Det var med nød og neppe Marianne Andersen rakk fjorårets VM. Etter flere måneder med løping i vann, var det grunnet skade først på vårparten hun kunne begynne med små løpeturer utendørs. Alllikevel leverte hun som alltid varene når tiden var inne for VM. En tradisjon Andersen ønsker å videreføre i Ungarn til høsten. Tiltak er derfor gjort. - I forhold til de siste 2-3 årene har jeg bevisst lagt inn en del mer alternativ trening. Dette har fungert veldig bra, understreker konnerudjenta.


Marianne Andersen.
Marianne Andersen underveis på VM's mellomdistanse i Tsjekkia i 2008. Det ble 4. plass kun 20 sekunder fra bronsen. På langdistansen et par dager senere sikret hun sølv. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.
 
Elitegruppas Marianne Andersen

Alder: 28
Jobb: Statens kartverk i Oslo, 40%.
Bosted: Oslo
Sivilstand: Singel
Klubb: Konnerud IL

Langrenn og vannløping
- Hittil har treninga gått bra. Ingen skader eller sjukdom utover noen små forkjølelser. Jeg har hatt fokus på solid grunntrening, og i forhold til de siste 2-3 årene har jeg bevisst lagt inn en del mer alternativ trening i form av langrenn og vannløping. Dette har fungert veldig bra.

Men orientering handler ikke bare om å ha god grunnkondis og et kjapt steg. Et antall poster skal også letes frem. Og det så raskt og effektivt som mulig.

- Jeg har også fokus på O-teknisk trening, og med unntak av i februar, har jeg trent jevnt bra med O-teknikk, forteller Marianne Andersen.

Frankrike, Halden, Kristiansand, Portugal og Ungarn
I likhet med Audun Hultgreen Weltzien og Carl Waaler Kaas, som OPN.no har intervjuet tidligere i uken, bruker også Andersen vintermånedene til samlinger.

- Jeg har vært på 2 landslagssamlinger i Halden, klubbsamling i Portugal og ei privat samling i Danmark. I tillegg har jeg vært noen turer til Kristiansand, opplyser 28-åringen.

- Videre skal jeg en tur til Danmark med klubben og til Frankrike og Ungarn med landslaget, legger hun til.

Ingen formtopp på våren
Sesongpremieren har kartingeniøren allerede unnagjort. På samling i Ungarn løp hun i slutten av februar et såkalt world ranking event, WRE-løp. Det første løpet av en viss betydning er natt-NM tidlig i april. Men det er først senere på året at formen spisses.

- Jeg kommer ikke til å legge inn noen formtopp i forbindelse med vårløpene. VM er sesongens hovedmål og desidert viktigste løp. Hvordan jeg prioriterer resten av sesongen avhenger blant annet av om jeg må løpe World Games eller ikke, røper Andersen.

(red. anm. World Games er et slags "trøste-OL" for ikke OL-idretter. Arrangeres i likhet med OL hvert 4. år).

Følelsen av å lykkes
- Lar du deg inspirere av norsk suksess i andre idretter, slik vi har opplevd nylig gjennom VM i alpint, langrenn og skiskyting?

- Ja, helt klart. Å se andre prestere gjør at man lettere husker følelsen av å lykkes med noe man har jobbet for - og man får lyst til å gjøre det igjen, erkjenner Marianne Andersen.

---

Elitegruppa 2009
Anne Margrethe Hausken - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside
Ingunn Hultgreen Weltzien
Marianne Andersen - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside
Anders Nordberg - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside
Audun Hultgreen Weltzien - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside (passiv)
Carl Waaler Kaas - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside (passiv)



Mulig relevante artikler