Ingunn Hultgreen Weltzien

Ingunn Weltzien og Chris Forne til topps i Tour de Trondheim

NTNUI arrangerte i helgen Tour de Trondheim. Arrangementet som startet i det små for tre år siden, har etterhvert vokst til å bli et arrangement med nærmere 700 startende. I teten i både herre- og dameklassen finner vi en rekke sterke navn.
Jo Forseth Indgaard. Foto: Karianne Ruud.


Fredag var det sprint fellesstart på NTNUs universitetsområde. Her var det ikke uventet Wing OKs Øystein Kvaal Østerbø som tok hjem seieren i H17, foran det trønderske stortalentet Jo Forseth Ingaard, som løper for Frol IL.

Heller ikke i dameklassen var vinneren særlig overraskende - Elise Egseth, Wing OK, vant foran sveitseren Sara Lüscher.

Under lørdagens langdistanse ble hovedklassene vunnet av Sara Lüscher foran junioren Brit Ingunn Moian Nydal, Lillomkarka OL, og italienske Michela Guizzardi.

Internasjonalt i toppen ble det også hos herrene, der Chris Forne tok seieren, foran juniorene Morten Urdal Bakke, Kongsberg OL, og Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka OL.

Søndag var det mellomdistanse med jaktstart, og det ble flere tette oppgjør i begge seniorklassene. Til slutt var det IL Tyrvings Ingunn Weltzien og Chris Forne, fra Wing OK og New Zealand, som tok hjem sammenlagtseieren i seniorklassene.

De tette oppgjørene kunne sees live på nettet, da det ble tatt i bruk GPS-tracking både lørdag og søndag. Annet nytt av året var den populære labyrint-orienteringen, som både unge og gamle tok turen innom for å teste.

Fullstendige resultater og GSP-trackingen

Bilde: Jo Forseth Indgaard med Tour de Trondheims gule trøye.
Foto: Karianne Ruud.




Mulig relevante artikler