opn.custompublish.com

Tove Alexandersson. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

7. GANG FOR TOVE17.11.2019 - OPN.no

Tove Alexandersson har ännu en gång utsetts till Årets orienterare. Under lördagen mottog hon utmärkelsen för sjunde gången. "Det känns bra att jag har presterat så bra under året att jag än en gång får priset", säger Alexandersson.

På VM i Norge bärgade Tove Alexandersson tre guld av tre möjliga och för sjätte året i följd vann hon även världscupen.

Faktum är att totalen var säkrad redan före världscupfinalen i Kina och sammantaget blev det seger för Alexandersson i åtta av nio deltävlingar.

Redan i början av 2019 blev det dessutom ett knippe internationella medaljer ytterligare i skidorientering. Bland annat två VM-guld och ett EM-guld.

Under lördagen mottog Alexandersson utmärkelsen Årets orienterare. Utmärkelsen har delats ut sedan 1948 och sedan tidigt 70-tal är det landets sportjournalister som röstar fram vem som ska föräras titeln.

Tove Alexandersson har nu utsetts till Årets orienterare sju gånger. (Tvåa i den maratontabellen är Ulla Lindqvist och Helena Bergman vilka korats till Årets orienterare fem gånger var.)

- Det känns bra att jag har presterat så bra under året att jag än en gång får priset. 2019 har varit min bästa säsong hittills och jag har presterat på topp i i stort sett alla värdetävlingar, säger Tove Alexandersson.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler