Hytteplanmila fra 85 til 1202 på 8 år

Det var et frossent Ringerike som tok i mot rett over 1.200 deltakere i gateløpet Hytteplanmila like sør for Hønefoss lørdag. Karoline Bjerkeli Grøvdal var tett på sin egen rekordnotering i løpet hvor flere o-løpere deltok.

Om vi går tilbake til 2005, så samlet Hytteplanmila 85 deltakere. Sten på sten har de driftige arrangørene fra Hytteplan utviklet løpet år for år, og den ene deltakerrekorden har avløst den andre og i år tok det helt av for løpet som nå skal ha havnet i kategorien "bare må delta".

- Fjorårets rekord på 817 løpere ble rett og slett smadret, skriver nettstedet RingSport.no i sin omtale.

- Før start var det mange som snakket om løyperekorden til Sondre Nordstad Moen på 28:50 som han satt i 2009. Med sterke løpere som Sindre Buraas, Ørjan Grønnevig, Mesfun Tsfyohannes og Musael Temesghen på start, kunne det være at noen av dem kunne true rekorden til Sondre. Da Sondre satte rekorden passerte han på sterke 13:50 halvveis. Når teten passerte 5 km i dag, viste klokken en tid på rundt 14:30. Dermed lå de godt an. Men farten i teten var noe ujevn og det var litt "rykk og napp" løping, fortsetter RingSport.no i sin omtale.

Resten er på sett og vis i korte trekk så enkel som at Sondre Nordstad Moens rekord lever fortsatt videre. Vinnertiden til Musael Temesghen, fra svenske Hälle IF, lyder nemlig på 29:10.

4 sekunder etter fulgte Sindre Buraas fra SK Vidar og 2 sekunder etter der igjen ble Bodø FIK's Tesfyohannes Mesfun Fisehaton klokket i mål.

Kjølig vær
Lørdag morgen, like over klokka 8, kjørte OPN.no forbi løpsområdet. Da viste gradestokken minus 4,5 grader. Da løpet gikk etter lunsjtid var det naturlig nok varmere, men termometeret var ikke spesielt spandabelt med gradene denne lørdagen.

Dette har nok til en viss grad også kunnet påvirke sluttidene i noen grad, selv om det ikke var nedbør og heller ikke vind.

Tett på ny rekord
Men, en som ser ut til å ikke la seg affisere av noe, er Karoline Bjerkeli Grøvdal fra SK Vidar. RingSport.no forteller;

- I kvinneklassen var Karoline den klart største favoritten. Dette til tross for at hun opererte foten i september. På grunn av dette, var hun litt usikker på formen og om hun kunne klare å matche tiden sin på 31:46 fra i fjor.

Tiden til Bjerkeli Grøvdal endte på 31 minutter og 52 sekunder. Altså 6 sekunder fra rekordtiden. Det hører også med til historien at hun løp uten klokke.

På de to neste plassene finner vi Meraf Bahta fra HÄLLE IF og SK Vidars Veronika Blom. De løp på henholdsvis 33:21 og 34:08.

Vi tar også med at langrennsløper, orienteringsløper, triatlet, terrengløper og gateløper, og sikker mye mer, Inger Liv Bjerkreim Nilsen fra SK Vidar med sin tid på 34:42 kapret en sterk 4. plass.