Terrenget på årets Norwegian Spring. Bilde tatt tidligere i mars. Foto: Arrangøren.

Terrenget på årets Norwegian Spring. Bilde tatt tidligere i mars. Foto: Arrangøren.

Hvordan er barmarksforholdene?

Det drar seg mot åpning av o-sesongen i Norge, men kulda og snøen holder seg stabil. Hvor er det mulig å løpe orientering frem mot sesongstart? Og hvor blir det sesongstart i Norge?


En titt på terminlista på NOFs hjemmeside forteller om optimistiske løpsarrangører på Sør- og Østlandet allerede i slutten av mars. Men fra skribentens kontor i Oslo er det ikke mye som minner om barmark.

Denne meldingen tikket inn til OPN.no søndag kveld:
- Løpt i terrenget i dag ... vi krysser fingrene. Trenger tåke og regn. Det er fortsatt snø og is i terrenget. Hilsen Fredrikstad skiklubb som skal arrangere Nattsvermeren og Blåveissprinten 25-26. mars.

Disse løpene er tradisjonelt starten på o-sesongen i Østfold. Og selv om løpene går "ut mot havet", i fjorårets Blodslit-terreng på Kråkerøy, så henger fremdeles vinteren i.

Senest fredag 11.3 ble det meldt om nydelige skiforhold og nykjørte løyper i Fredrikstadmarka. Dog er dette noen kilometer lenger inn i landet, men det var da 14 dager til o-premieren.

Også andre arrangementer kan få problemer med snøsituasjonen. Vårcupen i Vestfold starter tirsdag 29. mars, og IL Imås i Aust-Agder arrangerer KM natt allerede 30. mars.

Helgen etter er det klart for Norwegian Spring med Vårstafett og Solrenning arrangert av Halden og Sarpsborg. Også her er arrangøren en smule bekymret for værsituasjonen.

- Vi planlegger for løp, det er helt klart, forteller løpsleder Ellen M. Juliussen til OPN.no. Løypeleggerne forteller om litt snø i terrenget, og på det meste er det opp til knærne.

- Vi skal ha et planleggingsmøte i neste uke der vi vil vite mye mer om situasjonen. Men vi satser på at dette skal kunne gå bra, sier Juliussen.

I Oslo er premieren tirsdag 5. april for Oslo City Cup. Løpet skal gå på fjordperlen Bygdøy, som normalt har tidlig vår. Fra arrangøren Lillomarka opplyses det om at det skal mye til om ikke dette sprintløpet gjennomføres.

For barmarksivrige o-løpere råder det nå en spent stemning i forhold til hvor det kan trenes på kart og hvor det blir løp i de nærmeste ukene.

Har du oppdaterte opplysninger om snøfrie terrenger i Norge? Finnes det allerede områder med poster ute?

OPN.no tar gjerne mot tips - bruk kommentarfeltet under for å dele din informasjon med leserne.

Link til Fredrikstad Skiklubb
Link til Norwegian Spring
Link til Oslo City Cup
Link til nye Eventor påmeldingssystem med terminliste

 




Mulig relevante artikler