O-festivalen. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

O-festivalen. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

HJERTESUKK FRA LESER OM O-NORGES STARTKONTINGENTER

- Fint at OPN.no ikke legger denne ballen død, skriver en fra nettavisens brede leserskare og tegner samtidig et bilde av hvor ille det faktisk har blitt i norsk orientering:




SITAT fra leser:
OPN har hatt mange artikler om den høye norske startkontigent på o-løp.

I årets Danish Spring 18.-20.3 er startkontigenten dkr. 80.- på mellomdistanse og dkr. 90.- på langdistanse. Norsk O-festival har til sammenligning en startkontigent på kr. 240.- for klasser over 17 år.

Det er altfor stor forskjell på startkontigenter i nordiske land.

Det er vel norske startavgifter og generell grådighet som er årsaken. O-festivalen har de siste årene gått med store overskudd (0.5 - 1 million).


---

HALEHENG fra OPN.no:
Man kan velge å forsvare det norske regimet med å si at dette er konstruert for å opprettholde Norges posisjon som verdens beste o-nasjon.

Vi minner da om at Danmark (relativt sett et land neste uten skog..) i sist VM tok noe sånt som 4 gullmedaljer, Norge ingen (altså null), og at Sveits og Sverige for flere år siden parkerte Norge i o-løypa, og at Danmark tilsynelatende også har gjort det samme.

Det at man vasser rundt i millioner av kroner, et enormt byråkrati, et univers av lønnede trenere, egen elitejournalist i forbundet, og et uendelig antall forbundsreiser i inn- og utland langt ned i alder (for å delta og/eller forberede seg til et eller annet) er på ingen måte ensbetydende med sportslig suksess på aller øverste nivå.

Var det ikke Hjallis (Hjalmar Andersen, flerfaldig OL-vinner) som uttalte som følger:

- Sultne ulver jager best!

La oss være enige om at det for lengst er på tide å pakke bort bomullen og få sulten tilbake i norsk orientering.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler