EM 2010

EM 2010

Europamesterskapet - Mellom
GULL til Simone Niggli

Simone Niggli løp fredag inn suveren seier og karrierens 6. EM-gull. - Jeg er veldig glad. Det var et tøft løp og veldig varmt, forteller hun. På pallen fikk den sveitsiske jenta dansk og svensk følge. Heide Østlid Bagstevold ble best av de norske.
Simone Niggli. Foto: Erik Borg / O-boka.

Simone Niggli løper hjem enda et gull.

Om de krevende forholdene legger Simone Niggli til at dette var likt for alle. - Det gjaldt å ikke gi opp, poengterte hun. Vinnermarginen var så stor som 1 minutt og 59 sekunder.

Simone Niggli har 15 VM-gull og nå altså 6 EM-gull. Dette var for øvrig hennes første topp-plassering på mellomdistansen i et europamesterskap.

Signe Søes løp inn til sølv. - Dette er utrolig. Jeg hadde et veldig godt teknisk løp. Jeg tror alle i det danske laget er glade nå, jublet hun.

Bronsen gikk til Lena Eliasson. - Jeg føler meg som en vinner i dag. Jeg gjorde et veldig bra løp, sier den svenske jenta.

Heidi Østlid Bagstevold løp best av de norske damene. Uoffisielt ble det en 14. plass på jenta fra Kongsberg.

---

Uoffisielle resultater
1. Simone Niggli, Sveits, 33:07
2. Signe Søes, Danmark, 35:06
3. Lena Eliasson, Sverige, 35:19
4. Helena Jansson Sverige, 35:24
5. Minna Kauppi, Finland, 35:49
6. Vröni König-Salmi, Finland, 36:04