Drømmejobb i NOF for Eivind Tonna

- Det å jobbe mot treningsmiljøer er veldig inspirerende. I dag er det mange klubber som driver bra, og noen som trenger hjelp til å sette i gang med prosjekter. Det å jobbe med trenere og hjelpe dem videre på veien er noe jeg ser skikkelig frem til. Jeg har fått drømmejobben, stråler Eivind Tonna.


Eivind Tonna er ansatt som talentutvikler i Norges Orienteringsforbund i 50 prosent stilling. Han tiltrer stillingen allerede 1. april.

Tonna skal fortsette trenerjobben på Vang. Der gir han satsende ungdomsløpere et godt tilbud kombinert med skolegang. I tillegg er 34-åringen engasjert som trener i Oslo-klubben, Lillomarka OL.

- Eivind Tonna har bred kompetanse både som utøver og som trener. Målet er å komme i tettere dialog med klubbene og bidra til å skape flere miljø for vekst og utvikling. Stillingen har også som mål å skape bedre kontakt mellom klubb og forbund, forteller generalsekretær, Bjørnar Valstad.

Han er utrolig glad for å ha på plass Tonna i stillingen.

- Norsk orientering har ambisiøse mål om vekst ved sterkere rekruttering, mindre frafall og økt satsing på talentutvikling lokalt og regionalt. Skal dette arbeidet lykkes kreves det flere utviklingsmiljø og flere trenere lokalt og regionalt. Ansettelse av talentutvikler er et ledd i dette arbeidet, sier Valstad.

Eivind Tonna er landslagsutøver i skiorientering, men 34-åringen er i dag usikker på videre satsing.

Eivind Tonnas hovedoppgaver
* Videreutvikle og stimulere eksisterende og nye treningsmiljø for utøvere i alderen 16-23 år.
* Igangsette tiltak for å øke antallet trenere, heve kompetansen og styrke lokale og regionale treningstilbud.
* Skape gode samarbeids- og utviklingsarenaer for trenere og bidra til å etablere en god link mellom forbund, trenerforeningen, krets og klubb.
* Informasjon og markedsføring

******

Kilde: Pressemelding Norges Orienteringsforbund.



Mulig relevante artikler