Nordic Orienteering Tour.

Nordic Orienteering Tour.

Kvaal Østerbø på formjakt

Øystein Kvaal Østerbø ble best av nordmennene med en 4. plass i orienteringssprinten i Stockholm tirsdag. Nå ønsker han å finne en «råere» form.
Øystein Kvaal Østerbø. Foto: Erik Borg / O-boka.


Øystein Kvaal Østerbø fører an i Gamla Stan.
Foto: Erik Borg / www.o-boka.no.

28-åringen fra Wing var ikke så langt unna seierspallen i historiens aller første knockoutsprint i den svenske hovedstaden. Han gikk greit gjennom prologen, men tok seg videre til finalen som «lucky looser».

- Taktikken var å ha full kontroll på orienteringen. Hvis noen gjorde en feil var målet å utnytte det orienteringsteknisk. Jeg løp jevnt fort hele veien, og det var moro. Dette konseptet har absolutt et potensial.

- Mot slutten i finalen ble jeg skikkelig sliten, og jeg hadde ikke så mye igjen. Formen er grei, men ikke den beste. Jeg skal lete etter den «rå» formen i sommer. Jeg har veldig lyst til å gjøre det bra på hjemmebane i Trondheim under VM i august, sa en mellomfornøyd Kvaal Østerbø til NTB.

- Øystein har jobbet knallhardt og er tilbake i verdenstoppen. Han kan absolutt kapre en medalje i VM, mente landslagssjef Petter Thoresen etter Nordic Orienteering Tour tirsdag. Han var tilfreds med resultatene i sprinten.

Elise Egseth kom sist i finalen i kvinneklassen etter at hun har imponert stort i hele dag. Men i finalen tok kreftene slutt.

- Jeg prøvde alt jeg kunne, men det var slutt. Likevel må jeg være fornøyd med dette, sa Egseth.

Sveitseren Fabian Hertner vant klassen for menn i Stockholm tirsdag kveld, mens seieren i kvinneklassen gikk til hjemmefavoritten Helena Jansson.

(©NTB)

---

Nordic Tour.




Mulig relevante artikler