Carl Waaler Kaas: - Fram til VM er jeg proff

2007 var sportslig sett et tungt år for Carl Waaler Kaas. Overbelastning satte han langt tilbake. Men allerede i 2008 var Waaler Kaas igjen 'back on track'. På VM's langdistanse ble det en imponerende 11. plass. 2009 later til å kunne bli enda bedre. - Jeg er på et mye høyere nivå fysisk nå enn på samme tid i fjor, røper oslogutten overfor OPN.no. Nå er det full fokus frem mot sommerens VM i Ungarn.


Carl Waaler Kaas.
Carl Waaler Kaas ved runding under VM's langdistanse i Tsjekkia forrige sommer. Det ble 11. plass. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.
 

Elitegruppas Carl Waaler Kaas

Alder: 26
Skole: 5. året på Energi og miljø, NTNU. Kun masteroppgaven står igjen.
Bosted: Trondheim (til juni).
Sivilstand: Samboer
Klubb: NTNUI

Fysisk kapasitet og O-teknikk
- Generelt har jeg trent jevnt bra uten store avbrekk. Det har vært fokus på å bygge opp fysisk kapasitet etter overbelastningen i 2007, forteller Waaler Kaas, nå som det har gått 4 måneder av sesongen 2009 (oppstart 1. november).

- Jeg er på et mye høyere nivå fysisk nå enn på samme tid i fjor, så jeg ser positivt på fortsettelsen. Har også fokus på O-teknikk, der jeg jobber med momenter som retningsløping og effektivt postarbeid. Mye mer O-teknikk på vinteren enn tidligere år har gitt resultater så langt, legger 26-åringen til.

Beito, Halden og Portugal
For å utvikle seg som O-løper, samt henge med i toppsjiktet er det nær sagt nødvendig å reise litt rundt, også om vinteren. For Waaler Kaas sin del har det vært to langhelger i Halden i desember. I januar var det landslagssamling i Halden og også en tur med landslaget til Beito. I februar møttes landslaget på nytt i Halden, mens NTNUI-løperen fra midten av februar og et par dager til er å finne sammen med klubbkamerater i vinter-O-paradiset Portugal.

10Mila er første viktige
- Muligens løper jeg ett løp eller to på treningssamling. Det første viktige løpet hvor jeg skal prestere er 10Mila. De tre viktigste løpene for meg i år er verdenscupen på O-festivalen, samt langdistansen og stafetten i VM, forteller Waaler Kaas.

For å kunne forberede seg optimalt og prestere maksimalt har Carl valgt å utsette den avsluttende masteroppgaven ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) til etter VM.

Blir inspirert
- Norske utøvere har hatt stor suksess i vinterens VM'er i alpint, langrenn og skiskyting. Lar du deg inspirere?

- Ja, alle store prestasjoner motiverer, avrunder elitegruppas Carl Waaler Kaas.

---

Elitegruppa 2009
Anne Margrethe Hausken - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside
Ingunn Hultgreen Weltzien
Marianne Andersen - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside
Anders Nordberg - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside
Audun Hultgreen Weltzien - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside (passiv)
Carl Waaler Kaas - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside (passiv)




Mulig relevante artikler