Audun Weltzien: - Gått bra det siste halvåret

Under NM-uka i Tromsø sist høst ble Audun Hultgreen Weltzien historisk - 3 av 3 gull havnet i Tyrving-guttens lommer. O-boka skriver at bare 5 storheter har gjort dette tidligere. Kongepokalen kapret 25-åringen også. Dette til tross for at sommeren hadde gitt en periode med for stor totalbelastning, etterfulgt av en vond rygg. - Ting går aldri 100 % etter planen, men hittil føler jeg at det totalt sett har gått bra det siste halvåret, forteller Weltzien, som forlengst har stillet siktet inn på høstens VM i Ungarn.


Audun Hultgreen Weltzien.
Audun Hultgreen Weltzien fosser frem under EM-uttaksløpet Elgdilten 2008. Kun 6 små sekunder manglet han på seier. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.
 
Elitegruppas Audun Hultgreen Weltzien

Alder: 25
Skole: Sivilingeniørstudent i Zürich (Sveits) i 60%.
Bosted: Zürich frem til sommeren, deretter tilbake til Norge.
Sivilstand: Ugift
Klubb: IL Tyrving

160 til 180 kilometer i uka
- Jeg brukte høsten til å komme tilbake til normalen etter diverse skader, sykdom og overtrening våren/sommeren 2008. Har løpt mye gjennom hele høsten og vinteren og ligget på 160-180 km i uka, forteller Audun Hultgreen Weltzien til OPN.no.

- Det er veldig fine løpeforhold i Zürich, både terreng, sti og vei - og nok av både bakker eller flater. Etter jul har jeg fått 4 uker ødelagt på grunn av sykdom, men siden jeg er godt i gjenge igjen nå ser jeg på det som naturlig periodisering/restitusjon. Ting går aldri 100 % etter planen, men hittil føler jeg at det totalt sett har gått bra det siste halvåret.

Halden, Paris og Ungarn
På sett og vis kan Weltziens opphold i Sveits tolkes som en lang treningssamling. Det er nemlig ønsket om videre utvikling som har lokket 25-åringen til alpelandet.

- Jeg tror man må gå litt grundigere til verks enn å reise på ukelange samlinger hver vinter for å lære kontinentalt terreng skikkelg, uttalte Weltzien til O-boka i fjor.

Gjennom vinteren har Weltzien deltatt på to landslagssamlinger i Halden. Om et par uker er det samling i Fontainebleu ved Paris og i påsken er det VM-leir i Ungarn som gjelder.

VM - VM - VM
Audun har allerede så smått startet sesongen.
- Jeg løp et O-løp i Sveits i januar, mens Lipica Open i Slovenia 14.-15. mars blir neste treningsløp.

De første løpene hvor utvekslingsstudenten kommer til å trøkke på i år er i Ungarn i påsken og sisteetappe på 10Mila helgen etter. Men det er først i midten av august sesongens hovedmål dukker opp.

- Sesongens tre viktigste løp er VM, VM og VM, understreker Weltzien. Jeg sikter meg inn mot lang, stafett og mellomdistanse, presiserer han.

Northug og Lund Svindal gir inspirasjon
I likhet med Carl Waaler Kaas lar også Audun seg motivere av andre store norske idrettsprestasjoner.

- Jeg blir inspirert av Petter Northug, har alltid hatt sans for instillingen hans. Han lar seg ikke herse med, enten det er konkurrenter eller lagledere. Aksel Lund Svindal inspirerer meg også. Virker som en veldig lugn og humørfylt type som samtidig er utrolig seriøs og innbitt, forteller elitegruppas Audun Hultgreen Weltzien på tampen.

---

Elitegruppa 2009
Anne Margrethe Hausken - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside
Ingunn Hultgreen Weltzien
Marianne Andersen - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside
Anders Nordberg - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside
Audun Hultgreen Weltzien - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside (passiv)
Carl Waaler Kaas - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside (passiv)



Mulig relevante artikler