anne_margrethe_hausken_nm_lang_hode_06

Anne Margrethe Hausken
hevdet seg i nordisk mesterskap

OPPDATERT: Under nordisk mesterskap i terrengløp i finske Salo løp Anne Margrethe Hausken lørdag inn til 5. plass. Sammen med Karoline Bjerkli Grøvdal og Guro Flatekval holdt dette til medalje i lagkonkurransen.

Hauskens tid i den 7,5 kilometer lange løypa var 27,46. Med det hadde hun et drøyt minutt opp til den svenske vinneren, Ulrika Johansson.

Bjerkeli Grøvdal løp inn til sølv, mens O-løper Guro Flatekval ble nummer 7. I lagkonkurransen ble det sølv til trioen.

Ingjerd Myhre, som i løpet av O-sesongen 2009 kapret 5 NM-gull, sikret seg 9. plass i den 4,5 kilometer lange juniorløypa. Avstanden opp til den finske gull-vinneren Saara Nikander var 33 sekunder. Myhre inngikk med sin innsats i Norges bronselag.

Andreas Høye ble nummer 24 i herrer senior, mens Jo Forseth Indgaard løp inn til 18. plass blant junior-gutta.