Anders Nordberg: - Trener tøffere enn tidligere

Norge har ikke tatt VM-gull blant gutta siden Holger Hott besteg toppens tinder i Danmark for 3 år siden. Men mange jobber for å kopiere bedriften. Nærmest har Anders Nordberg vært. For et par år siden ble det bronse, i fjor tok han steget opp på pallens nest høyeste trinn. - Jeg har økt treningsdosene enda et nivå fra tidligere år, og mener at jeg også trener tøffere enn tidligere, forteller Anders Nordberg. Om snaut 6 måneder er det igjen VM - nå i Ungarn - dit har Nordberg tenkt seg.


Anders Nordberg.
Anders Nordberg underveis på VM's mellomdistanse i Tsjekkia 2008 - det ble 6. plass - sølvet kom på langdistansen. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.
 
Elitegruppas Anders Nordberg

Alder: 31
Jobb: O-løper på heltid.
Bosted: Oslo
Sivilstand: Samboer med Anne Margrethe Hausken.
Klubb: Halden SK

Venter på våren
Anders Nordberg ble O-løper først i "voksen" alder, etter at en kompis hadde dratt han ut av skisporet og inn i O-løypa. Dette skjedde vel da Nordberg var sånn cirka 15-16 år. Bakgrunnen fra skisporet har han hatt stor glede av denne snørike Oslo-vinteren.

- Jeg har benyttet den fine vinteren til å få noen fine skituerer i marka, opplyser Nordberg. Allikevel begynner han nå å bli klar for å bytte ut maskinkjørte spor med hogstfelt og blaut-myr. - Nå kan mildværet gjerne komme fortest mulig, presiserer han.

Det er ikke bare skiturene som har vært fine. Også i den generelle treningen har Nordberg hatt medvind i seilene.

- Vintertreningen så langt har gått som planlagt og jeg føler jeg er i veldig god rute før sesongen. Jeg har økt treningsdosene enda et nivå fra tidligere år, og mener at jeg også trener tøffere enn tidligere, forteller Nordberg.

Bulgaria, Frankrike, Halden, Polen og Sverige
- Jeg har nettopp kommet hjem fra 11 dagers klubbsamling i Bulgaria. En veldig god samling i regi av trener Kenneth Buch og vår nye eliteløper Kiril Nikolov. Det svenske elitelaget deltok også så matchingen var den aller beste, og stemningen i laget veldig god, formidler Anders Nordberg.

Som satsende orienteringsløper bor man nærmest i en bag i lange perioder. I tillegg til Bulgaria-turen har Nordberg også vært på to samlinger med landslaget i Halden. Tidligere i vinter reiste han på egenhånd til Polen. I løpet av mars skal han en tur til Skåne med klubben og til Fountainebleau med landslaget.

- I Fountainebleau har jeg vært et par ganger tidligere og jeg ser virkelig frem til den samlingen og forhåpentligvis vår i Frankrike.

Ser frem til stormønstringene
- Første løpet blir Natt-NM i Haugesund. For meg er det ikke noe problem å starte med et NM siden jeg også får tøff matching og mye konkurranselikt gjennom vinteren, påpeker Nordberg. - Etter det blir det 10Mila som blir første viktige løp, legger han til.

- VM mellom og langdistanse er de løpene jeg setter aller høyest. Videre gleder jeg meg også mye til 10Mila, Jukola og O-Festivalen. O-Ringen kan også bli viktige løp for meg.

Imponerende og morsomt
- Lar du deg inspirere av norsk suksess i andre idretter, slik vi har opplevd nylig gjennom VM i alpint, langrenn og skiskyting?

- Jeg liker godt det meste av sport, og når nordmenn gjør det godt som i det siste er det selvfølgelig ekstra morsomt. Aller mest morsomt synes jeg det var med Hattestads gull på VM-sprinten i Tsjekkia - etter en så suveren sesong, og som så stor favoritt, synes jeg det var ekstra imponerende og morsomt at han innfridde, forteller Anders Nordberg avslutningsvis.

---

Elitegruppa 2009
Anne Margrethe Hausken - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside
Ingunn Hultgreen Weltzien
Marianne Andersen - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside
Anders Nordberg - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside
Audun Hultgreen Weltzien - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside (passiv)
Carl Waaler Kaas - OPN-intervju mars 2009 - Hjemmeside (passiv)



Mulig relevante artikler